Fri frakt över 500 kr | Leverans inom 1-2 dagar | Fria returer

Lär dig mer om däck

AT Däck (All Terrain)

Dessa är universella däck som visar på utmärkta egenskaper vid körning på både asfalt och grusvägar samt på lätt terräng. De har ett ganska tjockt mönster med välutvecklade klotsar och stärkta sidoväggar. Dessa däck klarar av körning i sand, på sten och i snö. Ett AT däck passar både jägaren, äventyraren, och de som behöver ett hållbarare däck för att ta sig ut på de lite krångligare platserna där vanlig väg saknas. Våra AT däck ifrån Roadcruza, BF Goodrich, Cooper och Blackbear presterar otroligt bra och ger dig många mil för pengarna.


MT Däck (Mud Terrain)

Dessa däck gör att det är enkelt att köra även i de svåraste terrängförhållanden, såsom i hjulspår, lera och sumpmark. De har en aggressiv mönsterdesign med stora block och kraftfulla klotsar. De lämpar sig inte för körning på asfalt i hög hastighet eftersom de ger ifrån sig mycket ljud och gör fordonet svårmanövrerat. Dessa MT däck ger även ett mycket kaxigt utseende och ger då bilen ett tuffare utseende. MT däcken passar perfekt till dig som verkligen vill ut på de skitigaste och lerigaste platserna. MT däcken ifrån Roadcruza är utav hög kvalité och kommer ge dig många mil på vägarna.


XL Däck (extra load)

Dessa däck är så kallade extra load och är oftast anpassade för större SUV bilar och pickups. De är extra förstärkta för att kunna hantera vikten från ett större fordon. Ett XL däck tål dessutom högre lufttryck än vanliga däck och kan således spara bränsle vilket leder till en mer effektiv och kostsam körning. Vi rekommenderar dessa XL däck till dig som oftare kör mer på vanliga asfalterade vägar men som ändå vill ha ett offroad liknande utseende på sina fälgar på sin transportbil eller pickup.


3PMSF (Three peak mountain snowflake) Betäckningen 3PMSF som vi har på våra A/T däck betyder som vi brukar säga alptopp / snöflinga, det är inget mer än än vanlig däckmärkning som finns stämplade på godkända vinterdäck. Lagen TSFS 2019:44 är väldigt tydlig "alla godkända vinterdäck skall vara märkta med "PMSF" OBS att den tidigare M+S märkningen som du säkert sett på däck är godkänd att använda fram till 2024.


Hur vet jag vilket terrängdäck jag skall välja till min bil?

Terrängdäck till Pickups, Transportbilar, SUV och Campervans delas in i olika grupper beroende på däckets mönster. Terrängdäcket ger din bil en snyggare offroad look men ger dig samtidigt också bättre köregenskaper ute i vildmarken eller dålig terräng. De flesta grövre terrängdäcken vibrerar lite vid körning i högre hastigheter eller på asfalt. Man skall inte jämföra ett terrängdäck med ett vanligt däck eller XL däck. Först och främst skall man bestämma hur man skall använda sitt fordon innan man väljer vilket sorts terrängdäck du skall ha. Vill du ha hjälp med detta så finns vi att tillgå per telefon och mail.


Om du har frågor eller funderingar kring ditt däckköp så får ni gärna ta kontakt med oss via chatt, mail eller per telefon.