Fri frakt över 500 kr | Leverans inom 1-2 dagar | Fria returer

Kabelsatser

Våra kabelsatser har vi noggrant valt ut för att hjälpa dig få till en snabb och smidig installation av din belysning. Oavsett om det är en LED-ramp, några extraljus eller någon annan form av belysning du ska montera så hittar du det du behöver här. Alla våra kabelsatser inkluderar relä, säkring och strömbrytare.

Alla våra kabelsatser är utrustade med Deutsch-kontakter (hona) vilket innebär en plug-and-play installation på all belysning som är utrustade med en Deutsch-kontakt (hane). För de flesta extraljus/LED-ramper/arbetsbelysning som saknar positionsljus eller andra funktioner utöver huvudbelysningen så är det en så kallad DT-2-kontakt som behövs. DT-2 innebär att kabelsatsen innehåller 2 kablar vilka ger + och - till belysningen. På starkare belysning kan det ibland vara en DTP-2-kontakt vilken fungerar likadant som DT-2, bara att kablarna och stiften i kontakten är grövre för att klara av högre effekt.

Har man däremot positionsljus eller liknande i sin belysning så kan det vara en DT-3-kontakt man behöver. Då är det en extra kabel med i kabelsatsen som även möjliggör strömföring av positionsljuset etc. Även om belysning själv inte kommer med en DT-3-kontakt så går det bra att klippa av DT-3-kontakten från kabelsatsen och helt enkelt löda ihop kablarna från kabelsatsen med kablarna från belysningen (ofta medföljer adapter så man slipper klippa av DT-kontakten på belysningen).