Lär dig mer om fälgar

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa offroad fälgar till min pickup eller transportbil eller husbil?

Innan du väljer vilken fälg du vill ha till just din bil så rekommenderar vi dig att noga fundera på om du skall köra bilen original eller om du tänkte komplettera din bil med exempelvis skärmbreddare, höjningssats, sänkningssats m.m. Efter att du har funderat på det så skall du kika på vilket ET mått din bil har original, Våra fälgar har oftast ett ET mellan ET20 till ET45. Vi hjälper dig gärna med hur du skall tänka för att få det perfekta utseendet till just din bil och att det skall fungera att köra utan att något skrapar i.

Vad är ett ET mått?

ET måttet talar om måttet från din bils nav och sedan hur mycket fälgen bygger inåt eller utåt. om din bil har ett original mått på ET50 och du köper en fälg som har ET20 så bygger den nya fälgen 3cm längre ut än den som sitter monterad original. Har den nya fälgen ET60 och din bil har ET50 så bygger fälgen 1 cm inåt istället. Ibland kan det vara bra att se över om man skall komplettera med tex skärmbreddare eller spacers när man monterar sina fälgar för att få till det rätta utseendet.

Viktbegränsning

Det är viktigt att du väljer rätt fälg till ditt fordon då vissa fälgar kanske inte pallar med att bära just din bil. Våra fälgar är olika klassade för vikter. Vi har dessutom vissa HD (Heavy Duty) fälgar som är anpassade för de större husbilarna och transportbilarna.

Bultcirkel

Med våra filter kan du alltid filtrera fram vilka fälgar som passar din bil. om du är osäker och vill veta mer om vilken bultcirkel eller ET mått din bil har original så kan du kolla i vår Om du har frågor eller funderingar om våra fälgar så får ni gärna ta kontakt med oss via chatt, mail eller per telefon!
Tillagd i varukorgen