Lär dig mer om fjädring
Öka säkerheten för dig och dina medtrafikanter! Med exempelvis hjälpfjädring behåller bilen sin ursprungshöjd vid max (tillåten) last samt att bilens originalfjädring får mera arbetsutrymme. Du får också en bättre väghållning samt körkomfort vid max last.

Fjädringarna höjer aldrig den max tillåtna lastvikten för bilen. Alltså gäller den lastvikt som står i reg.beviset även efter montering utav våra fjädrar. Med detta sagt skall också påpekas att man bör vara försiktig med överlast utav sitt fordon. Biltillverkarna rekomenderar att man har minst 36% utav totalvikten på sitt fordon i fram så överlastar man sin bil i bak kan man få bilen för lätt framtill så att bilens styrförmåga försämras i kurvor och vid snabba manöveringar.

Det förekommer många olika tillverkare på marknaden som inte har testat sina produkter i verkligheten och krocktestat sina produkter. MADs produkter är både krocktestade, TUV godkända och används av många biltillverkare världen över. Här hittar du modellanpassade fjädringshöjningar, höjningssatser, luftfjädringar med eller utan kompressor samt förstärkta framfjädrar till just din bilmodell.

Hjälpfjädrar

Hjälpfjädrarna är konstruerade för att arbeta tillsammans med bilens originalfjädring. Alla hjälpfjädrar är progressiva så dom justerar sin hårdhet utefter hur mycket belastning dom får på sig. Detta gör att du åker lika bekvämt med tung som med lättare last. Vissa hjälpfjädrar kan höja bilen något i olastat läge.

Kör säkert med hjälpfjädrar: 

Som standard levereras personbilar för "genomsnittlig" användning. Tillverkaren förutsätter inte att du lastar  bilen med tunga föremål på jobbet eller för semestern, att du har en cykelhållare fäst på bilen, drar släp, hästsläp eller husvagn. Din bils fjädring är alltså inte konstruerad för denna uppgift. Resultatet? Dålig väghållning och förändrade köregenskaper.  Kompromissa inte med komfort och säkerhet - köp hjälpfjädrar. 

Husbil: Hjälpfjädrar

Att åka på semester med husbil har många fördelar. Du slipper allt krångel och har allt med dig i ditt fordon, som är väldikgt praktisk för att förvara all din utrustning! När man blivit förälskad i detta sett att resa slutar det ofta med att man använder sin husbil väldigt intensivt. Men är den utrustad för den här typen av användning? Inte alltid. Om tex chassit bottnar varje gång du kör över ett farthinder vid full belastning är det hög tid för hjälpfjädrar. De kompenserar inte bara för lastens extra vikt utan behåller körhöjden, komforten. väghållningen och säkerheten.

Obs: Hjälpfjädrar säkerställer inte att du kan överskrida din husbils maximala lastvikt. Överbelastning är aldrig en bra idé. Kontrollera alltid din bruksanvisning för detaljer om maximal lastvikt.

KÖR SÄKERT MED DIN TRAILER
Hästsläp, husvagn, trailer eller båttrailer ansluten bakom din bil?  Eller måste du bogsera en tung last? Detta är inte bara en belastning på din motor. Din bils fjädring är inte heller designad för att klara en så tung last. Det gör att kombinationen bil och släp/husvagn blir mindre stabil och säker. Dina fjädrar sjunker under den extra vikten och bottnar ibland.Våra hjälpfjädrar ser inte bara till att din bil klarar tunga laster bättre, du kommer även att märka skillnaden när du drar ditt hästsläp, båt eller husvagn. Körningen kräver mindre ansträngning och är också smidigare. Fartgupp och gropiga landsvägar känns som inget annat än små ojämnheter i vägen igen. Du kommer garanterat att känna skillnaden på långa resor när du drar släp. Eftersom din släpvagn är mindre benägen att svaja kommer den att spåra bättre bakom bilen, vilket resulterar i större stabilitet på motorvägen och förbättrad säkerhet. 

Lastfjädrar

Lastfjädrarna ersätter bilens huvudfjädring. Alla lastfjädrar är progressiva så dom justerar sin hårdhet utefter hur mycket belastning dom får på sig. Detta gör att du åker lika bekvämt med tung som med lätt last. Dom flesta lastfjädrar höjer bilen 1-2 cm i olastat läge.

Höjningsfjädrar

Höjningsfjädrar ersätter i de flesta fall bilens originalfjädring runt om med nya fjädrar. Det finns några enstaka fall där man höjer i bak med en hjälpfjäder. De allra flesta av våra höjningssatser är tillverkade för att kunna behålla bilens original stötdämpare.

Luftfjädring

Luftfjädringen är i de flesta fall konstruerad för att arbeta tillsammans med bilens original fjädring. Luftfjädring finns i lite olika varianter och är lämpad för bil ägaren som vill kunna justera hårdheten i sin fjädring själv. Bäst resultat får du om luftfjädrarna monteras tillsammans med en kompressor. Då kan du dels justera lufttrycket i dina bälgar via en enkel knapptryckning inne i bilens kupé men du undviker också risken att du förstörbälgarna med för högt eller för lågt tryck i dom.


Vi erbjuder den perfekta lösningen för:

  • Kommersiella fordon som alltid är lastade, såsom mobila verkstäder, byggnadsarbetare mm.
  • För dig som drar släp eller husvagn
  • Transport av cyklar 
  • Pakettjänster och annan typ av leverans med bil 
  • Taxi och lätta skåpbilar
  • Lastbilar med belastning & lastkran
  • Husbilar 
  • Fordon som har varierande belastning

Fjädring

Tillagd i varukorgen